Supergoda kakor med mandelmassa, apelsin och choklad som är en väldigt fin smakkombination. Enkelt recept med få ingredienser som dessutom är naturligt glutenfritt och laktosfritt.
175 °C i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme eller varmluftsfunktion
Gör så här:
Hållbarhet och förvaring:
Går bra att frysa, men chokladen kan bli lite fläckig i färgen men det är inget som jag bryr mig om. Håller sig 3-6 månader i frysen. Annars kan de förvaras i rumstemperatur ca 5 dagar eller kylskåp 2-3 veckor.
De här blev extra goda. Tack för receptet! Gjorde mandelmassan själv (250g mandel, 250g florsocker och 1 äggvita).
✏️Skrivet av eot
Gjorde på 400g mandelmassa (ett paket) och gick bra det med, men tyckte även jag att det kunde varit lite kraftigare apelsinsmak. Rev en hel, stor apelsin istället för en halv. Testar nog med två om jag gör om det!
⭐
webmaster
💬Svar till
nadia
✏️Skrivet av Susanne
Nej, du kan inte utesluta mandelmassan i det här receptet. Då blir det typ ingen kaka.
✏️Skrivet av nadia
Hej! Undrar om man inte lägger till mandelmassan, blir den god ändå?
⭐
webmaster
💬Svar till
Aya
✏️Skrivet av Susanne
Det står i receptbeskrivningen. Kul att du tycker om receptet!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl