Om Susanne

Susanne

Susanne Jarl är systemutvecklare med stort intresse för matlagning, bakning och träning.

"- Mina projekt är oftast en kombination av mina intressen. Det blir både roligare och bättre resultat då."

Varför det är så kul att programmera

"- Att programmera är otroligt häftigt. Man har verktygslådan i sina händer att bygga nästan vad som helst med! Endast fantasin och tiden sätter gränserna."

Susanne fastnade för programmering under de sista åren på sin civilingenjörsutbildning. Det var också då hon startade susnet.se och byggde den första receptdatabasen.

Susanne utvecklar sina webbsajter i Java med senaste versionerna av JPA, EJB och JSF samt PrimeFaces och TypeScript. Mobilappar byggs i Swift för iPhone/iPad och Java eller Kotlin för Android. För mer info, se Susannes profil på LinkedIn.

Från Sonstorp till Stockholm

Susanne Jarl är född och uppvuxen i Sonstorp, utanför Finspång som ligger i Östergötland.

Efter avslutade gymnasiestudier på det Naturvetenskapliga programmet med teknisk inriktning på Bergska Skolan i Finspång flyttade Susanne till Linköping för att studera till civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik.

År 2004 tog Susanne examen och fick sitt första jobb som konsult på Teleca i Stockholm och flyttade därför till huvudstaden.

Fram till 2008 var Susanne anställd på först Teleca som senare blev auSystems och till slut Cybercom efter uppköp. Under denna tid hade hon konsultuppdrag som systemutvecklare på bland annat:

  • SLL (Stockholms läns landsting)
  • Arbetsförmedlingen
  • Assa Abloy
  • Landstinget i Östergötland
  • Telia

2008 övergick Susanne från att vara anställd till att vara egenföretagare på heltid. Susanne hade först ett längre konsultuppdrag fram till sommaren 2009 men har sedan dess ägnat det mesta av sin tid åt egna projekt.

Susanne är nu entreprenör på heltid och trivs mycket bra med det. -"Det är en fantastisk lyx att ha tid och möjlighet att genomföra sina egna idéer!".