Otroligt goda kakor fyllda med fantastisk kolakräm (dulce de leche) toppad med choklad och salt. Sältan och sötman ger en väldigt fin brytning. Farinsockret i kakdegen förhöjer även den kolasmaken. Mycket goda och lyxiga kakor.
175 °C i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Hållbarhet och förvaring:
Förvara gärna i kylskåp där de håller sig minst 2 månader. I rumstemperatur håller de sig minst 2 veckor. De kan även frysas men chokladen blir lite missfärgad då.
Gjorde dessa glutenfria idag, blev superbra! Men använde knappt en dl mindre mjöl av den mix jag hade än vad som stod i receptet! Provbakar alltid en innan då jag gör glutenfritt för att veta med mjölmängden, lönar sig alltid!
Gjorde också egen saltkolasås att fylla med, jättegott ☺️
✏️Skrivet av Lena
Undrar om degkulorna efter gräddning i ugnen ska bli spröda eller lite mera mjuka?
Jämför jag med hallongrottor som blir spröda tyckte jag mina kolagömmor blir mjuka efter fyllningen med Dulce de leche.
//Lena
✏️Skrivet av Anne
Hej! På bilden kolagömmor ser kolasåsen fast ut.
Men det var den ju inte. Trodde den skulle stelna lite.
Annars var kakorna supergoda och lätta att baka👌
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl