Utrustning:
Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.
Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.
Lägg i köttet och purjolöken. Salta och peppra på båda sidor. Stek ca 2-3 min per sida på medelhög värme så att köttet får lite färg. Lägg över köttet och purjolöken på ett fat.
(Stek gärna i omgångar så att det inte blir för fullt i stekpannan.)
Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soja, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp.
Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt småkoka tillsammans i ca 5 minuter. Smaka av med soja.
Serveringstips:
GI Tips:
Hållbarhet och förvaring:
Recept och foto: Susanne Jarl
| Fläskkött | Huvudrätter | Nyår |
Det är frivilligt att ange sin epostadress.
Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM!
Din epostadress används till att:
Det är frivilligt att sätta betyg.
Sätt endast betyg om du gjort receptet.
Förklara varför du satt det betyg du satt.
Visa alla kommentarer