Fransk äppelkaka
Enkelt recept på god fransk äppelkaka som är glutenfri. En mycket god äppelpaj med mycket äpplen som verkligen låter äppelsmaken komma fram.
Gott och enkelt recept på fransk äppelkaka som här serveras med vispad grädde!
Tid: 50 minuter varav 30 minuter i ugnen med matberedare, utan matberedare lite längre tid
6 portioner
Näringsvärde per portion (190 g): 354 kalorier, 34 g kolhydrater, 21 g fett, 5 g protein, 3 g fibrer
Ingredienser:
Serveringsförslag:
Laktosfritt - Ta laktosfritt smör. Servera med något laktosfritt.
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
200 °C i mitten av ugnen i 25-30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Serveringstips:
Vispad grädde eller glass.
Tips & tricks:
Äppelbitarna blir lätt bruna, det gör inget men man kan droppa över lite citron om man vill motverka det.
Hållbarhet och förvaring:
Den färdiga pajen håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
Recept och foto: Susanne Jarl
⭐
webmaster
💬
Svar till
Anders
✏️ Skrivet av Susanne
2023-10-10 14:05
Vikten avser hela äpplen. Det är ju enklast att väga upp allt innan man börjar.
✏️ Skrivet av Anders
2023-09-21 21:19
Som ingenjör och utan speciellt mycket erfarenhet av bakning är det ju viktigt att mäta ordentligt - är 750 g äpplen med eller utan kärnhus?
✏️ Skrivet av Åsa
2020-11-26 21:38
Kan man ersätta den hackade mandeln med mandelmjöl?
⭐
webmaster
💬
Svar till
Bodil
✏️ Skrivet av Susanne
2020-10-31 14:19
Det stämmer inte. Jag har skrivit om
hur jag gör mina recept om du är intresserad av det.
Kontakta gärna mig och du har frågor på det.
✏️ Skrivet av Bodil
2020-10-31 13:49
Så duktig du var som kunde skriva av receptet från Vår Kokbok!