Havregrynsgröt

Snabbt, nyttigt och mättande med havregrynsgröt till frukost. Recept för både tillagning i kastrull och direkt på tallriken. Fördelen med tillagning direkt på tallriken är att det inte blir någon disk och klart på nolltid i mikron, perfekt när man bara gör en portion.
Havregrynsgröt
Havregrynsgröt - gröt till frukost - serverad med mjölk och lingonsylt.
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 1 portion
Näringsvärde Näringsvärde per portion (238 g): 137 kalorier, 21 g kolhydrater, 3 g fett, 5 g protein, 4 g fibrer

Ingredienser:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt - Havregryn innehåller väldigt lite gluten. Det finns vissa sorters havregryn som är helt glutenfria.
vegetariskt Vegetariskt

Koka i kastrull eller tillaga havregrynsgröt i mikro så här:

  1. I kastrull: Blanda vatten, havregryn och salt.

    På tallrik i mikro: Blanda vatten, havregryn och salt. Om du vill ha bär till så strör du bara dem överst (de behöver inte tinas).

    havregryn, vatten och salt i kastrull
    Havregryn, vatten och salt i kastrull.
    Havregrynsgröt i mikro steg 1
    I mikro med frysta bär.
  2. I kastrull: Låt koka upp. Sänk värmen och låt koka några minuter tills gröten blivit lagom tjock. Rör om då och då.

    På tallrik i mikro: Kör gröten i mikron på ca 650W i 3 minuter. Rör om.

    Havregrynsgröten kokar.
    I kastrull. Låt koka upp.
    Havregrynsgröt i mikro steg 2
    I mikro. Färdig gröt.
  3. Servera gärna med mjölk och t.ex. färska bär, sylt, äppelmos eller ev. strösocker.

    färdig havregrynsgröt i kastrull
    I kastrull. Färdig gröt.
    havregrynsgröt serverad med mjölk och lingonsylt
    Havregrynsgröt serverad med mjölk och lingonsylt.

GI GI Tips:

Servera med hallon eller blåbär - eller tillsätt frysta bär före tillagningen som står i beskrivningen. Servera sedan med mjölk och utan socker.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Fritt från tillsatser om du serverar med färska bär eller sylt eller äppelmos som är fritt från tillsatser.

Recept och foto: Susanne Jarl

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Peder Petersson
Måste koka gröten på mjölk
Helst i micron för att slippa diska kastrullen
✏️ Skrivet av Saga
Jättebra gröt, har gjort den flera gånger. Det bästa är bären.
✏️ Skrivet av Maria
Havregryn innehåller inte alls gluten. Däremot är det ofta kontaminerat av gluten. Därför bör en som har celiaki enbart äta, rent havre (som säljs i glutenfria hyllan).
✏️ Skrivet av Ribecka M Sanchez
Gott? Gröten var ganska god. När? När är kanske liten för mycket. Renoverar denna recept. Tyckte om.
✏️ Skrivet av sadasd
NÄmen jaha smakade GRÖT GÖRGOTT

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest