⭐ webmaster
Baconinlindad fisk
God och enkel fiskrätt som dessutom är vacker. Passar både till vardag och fest!
Tid: 30 min
3-4 portioner
Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (463 g): 546 kalorier, 36 g kolhydrater, 30 g fett, 31 g protein, 6 g fibrer
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Ingredienser:
- 400-500 g fiskfilé (färsk eller fryst) t.ex. torskfilé, sejfilé, hokifilé
- ca 0,5 tsk salt
- ca 1 krm mald peppar (vitpeppar eller svartpeppar)
- 140 g (1 pkt) bacon
Potatis- och broccolimos:
- ca 8-10 st (ca 800 g) potatisar (gärna en mjölig sort)
- 250 g broccoli
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk salt
- 2 krm mald vitpeppar
Glutenfritt
Utrustning:
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i 10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Låten fisken tina om den är fryst.
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Det brukar ta 10-15 min beroende på storleken på potatisbitarna.
Dela fisken i 3-4 bitar. Salta och peppra.
Linda baconskivorna runt fiskbitarna och lägg dem i en ugnsform.
Ställ in i mitten av ugnen i 250°C i 10 min.
Skär broccolin i mindre bitar. När potatisen känns mjuk och nästintill klar så låt broccolin koka med potatisen de sista 2-3 minuterna. Häll av vattnet.
Tillsätt crème fraiche, salt och vitpeppar. Kör med mixer till en slät massa.
Serveringstips:
Servera gärna med citron eller lime i skivor eller klyftor.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven mat i kylskåp, håller sig minst 5 dygn. Går bra att värma upp igen.
⭐ webmaster
💬
Svar till
Christina
✏️ Skrivet av
Ja bacon är gott till mycket! Det finns t.o.m. en kokbok som heter "Allt blir godare med bacon" fast den tycker jag nog tar det lite för långt 😉. Kul att du tyckte om receptet!
✏️ Skrivet av
Jättegott. Var först lite skeptisk mot bacon till fisk men tji fick jag. Detta kommer att göras många gånger. Moset var också kalasgott. Gubben och jag åt och njöt. Tack för suveräna recept.
⭐ webmaster
💬
Svar till
Louise
✏️ Skrivet av
Kul att ni tyckte om det! Ja vissa tycker lingon är gott till det mesta ;) Tack för att du skrev!
✏️ Skrivet av
Mycket god maträtt!
Tyckte att kombinationen lät speciell och ville därför testa.
Maken (som är från Blekinge) tog lingon till!
Jag tyckte att det var gott som det var.
Tyckte att kombinationen lät speciell och ville därför testa.
Maken (som är från Blekinge) tog lingon till!
Jag tyckte att det var gott som det var.
⭐ webmaster
💬
Svar till
Lynx
✏️ Skrivet av
Jag tror det skulle fungera med lax. Bacon passar väl till allt? ;) Skriv gärna hur det blev om du provar!